2016. 04. 30.

Év vége

Sziasztok!
Holnap beköszönt a május (ami egyébként a kedvenc hónapom, hisz ekkor van a szülinapom) és ezzel együtt az év végi hajtás, a vizsgák és sokak számára az érettségi. Pár tippet hoztam nektek a tanuláshoz, hátha sikerül megkönnyítenem Nektek ezt az időszakot!

study, quote, and school kép

Nekem a legtöbbet az segít, ha leírom magamnak újra és újra az anyagot, így sokkal könnyebb megjegyeznem. A jegyzetelésnél használjatok különböző színeket és ábrákat, főleg ha vizuális típusok vagytok.
study motivation, diy, and inspiration kép

Valamint az ismétlés is nagyon fontos, és a dolgozat/vizsga előtti átolvasás. Én sajnos sok más sorstársammal együtt mindent az utolsó pillanatra hagyok. Elhatározom hogy valamire több időt szánok, aztán mégis az utolsó napon akarok megtanulni 10 oldalnyi anyagot, ami sajnos nehéz és így lehetetlen teljesen elsajátítani. Szóval próbáljátok beosztani az időtöket, ez nagyon fontos!

2016, glasses, and school kép

Én szeretek határidő naplót vezetni, mert könnyen el tudom felejteni a dolgokat, de így ez nem történik meg, úgyhogy ezt ajánlom mindenkinek. Azonban ehhez az is hozzá tartozik, hogy be kell tartanotok azt a menetrendet amit magatoknak kitaláltatok, ne akarjátok elnapolni azért mert most épp nincs hozzá kedvetek, mert így el fogtok csúszni a dolgokkal. Cliché, de amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!

notebook, book, and study kép

A környezet is nagyon fontos, egyáltalán nem mindegy hogy mi van körülötted, amikor éppen tanulni szeretnél. Gondolom mondanom sem kell, hogy a telefont tegyétek jó messzire, hogy ne zavarjon titeket semmi a koncentrálásba. Tudom, tudom, nem olyan egyszerű több órára hanyagolni minden elektronikai cuccot ami nem kell a tanuláshoz, de az eredményért megéri!

Remélem tudtam nektek segíteni ezzel, sikerek vizsgákat kívánok Nektek, kitartás, nemsokára itt a nyár!
Ölel titeket,
Regi




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése