2016. 07. 05.

Gugelhupf | Tuesday bites

Sziasztok!
Már egy ideje tervezünk egy ilyen posztot, amelyben megosztjuk veletek a kedvenc receptünket. Elsőként mindenképp egy olyan ételt szerettünk volna sütni, amit könnyű elkészíteni és biztosan sikerül. Gondolkoztunk azon, hogy kidíszítsük a tetejét, de nem akartuk túlbonyolítani, ezért maradtunk az eredeti verziónál.

We were thinking to write a post like this, to show you our favourite recipe. First we wanted to do an easy cake. We reckon to decorate the top of the cake, but we didn't want it to be complicated, so we did the original. 



Hozzávalók
4 db tojás
22 dkg cukor
15 dkg kakaópor
12 dkg liszt
2 dl/20 dkg natúr joghurt/ tejföl
1 dl/ 10 dkg olaj
1 ek sütőpor

Ingredients 
4 eggs
22 dkg sugar
15 dkg nesquik
12 dkg flour 
2dl/ 20 dkg natural joghurt/ sour cream 
1 dl/ 10 dkg oil
1 ts baking powder

Elkészítés/ How to make it:


A tojást a cukorral egy tálban habosra keverjük./ We have to mix the eggs and the sugar in a bowl to make it foamy.



Hozzáadjuk a kakaóport és a sütőporos lisztet. Ezeket összekeverjük, közben hozzáadjuk a tejfölt/ natúr joghurtot és az olajat./ We have to mix the eggs and the sugar in a bowl to make it foamy. We add the nesquik and the flour with the baking powder. We mix them and add the natural joghurt/ sour cream and the oil.



Kivajazott- lisztezett formában 180 fokon körülbelül 50 percig sütjük./ In a buttered-floured mold we bake it for 50 minutes on 180 degrees (Celsius).

Remélem hasznos számotokra ez a poszt, próbáljátok ki, szerintünk nagyon finom!/ Hope you enjoyed this post, try this cake, because it is delicious!,
Niki és Regi

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése